Крайната цена на застрахователната полица ви главно зависи от рисковете, които Ви заобикалят

Но как да пресметнем относително колко внасяме за премийни вноски

Нашият пазар на застраховане продължава да се подобрява, както даже и в условия на криза се регистрира бум на премийните приходи както при общото, също и при животозастраховането. Може би дори споменатото означава, че финансовата култура на хората в държавата ни се е увеличила? Всъщност е възможно и да е точно така. Факт е дори, че много от българите си вземат застраховки в условие, че липсва някакъв друг изход. Ако наистина карате кола без валидна Застраховка “гражданска отговорност” примерно, рискувате не само голямо нарушение, също така и да ви вземат шофьорксата книжка. А ако наистина можете да накарате някаква банка да ви заеме кредит, възможно е да се сбогувате с вашите мечти, в случай, че не застраховате заложеният си имот, или доброто здраве и бъдещите си приходи. Българите, които не са накарани от някаква конкретна неприятна ситуация също изключително рядко прекрачват прага на застрахователен агент. Повече са точно тези, които през техния живот никога не са си закупували застрахователна полица.car insurance

Много семейства са убедени, че, докато едва намират приходи да покрият битовите си такси, е лукс да обмислят за допълнителните разноски по застраховане на имота или здравето си. Само една от причините да очакват скъпи премийни вноски е, че те не са на “ти” с действията на дружествата за застраховане и вариантите за определянето на таксите. Винаги, когато изготвя с Вас договор, един фактор се появява като водещ за сдружението – поеманият риск. Често той е възможно да е много висок, че да не имате възможността да си вземете застраховка на абсолютно никаква крайна цена. Като пример, в случай, че живеете в местност, заплашен от чести наводнения, е адски много възможно никой застраховател да не желае да включи имота ви срещу горепосочената реална опасност.

Погледнато от друга страна, ако фирмата прецени, че рискът, обвързан с договора Ви е малък, дължимите от вас премийни вноски може да са адски малки, че да си ги позволите лесно дори и с скромния си приход. Как точно застрахователите изчисляват опасността при отделните продукти и услуги? Макар че съществуват все повече индивидуални разлики, определено има някои общи правила, до които се придържат представителите на този сектор по света.